Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Већници изузетно задовољни реализацијом Буџета за прошлу годину. Усвојен низ предлога из имовинско правне области, извештај о раду Дома здравља, измена Програма пословања “Комуналца”, као и Програм енергетске ефикасности.

Данас је одржана седница Градског већа. Највећи број тема био је из области стембено комуналне делатности и градске проблематике, али се најпре разговарало о Завршном рачуну Буџета за 2016. Годину. Већници су једногласно усвојили Завршни рачун истакавши да се Пирот може поносити добрим планирањем  и остварењем планова чиме се сврстава медју мали број градова и општина у Србији  где нема проблема са Буџетом.
Градоначелник Владан Васић је такодје задовољан и сматра да ће реалним планирањем и ребалансом који ће уследити средином године и садашњи Буџет успешно бити остварен.
Разматрајући одлуке из имовинско правне области истакнут је пример где изузетно крута законска регулатива причињава озбиљне проблеме локалним самоуправама у настојањима да брже и ефикасније унапреде локални економски развој. Градоначелника Васића смо питали да прокоментарише случај са Тигар тајерсом и уговором који је Град постигао са овом светском фирмом о продаји земљишта.
Једна од значајнијих тема била је и усвајање предлога Програма енергетске ефикасности.
О овим темама, као и о осталим о којима се данас разговарало одлуке ће донети одборници Скупштине града која је заказана за петак, 19. маја.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine