Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Јуче су почели, а данас треба да се заврше радови  на Саобраћајници један, која  ће повезати Коридор 10 са центром Индустријске зоне.
Реч је о изузетно важном коловозу  чијом ће изградњом транспорт робе и готових производа бити  једноставнији, а град растерећен тешких камиона  и великог броја путничких аутомобила.

  Локална самоуправа је најпре конкурисала код надлежног Министарства, али средства није добила, тако да је комплетна инвестиција, у вредности преко 44 милиона, из Градског буџета.
  Ово је један од најбољих примера мера локалне самоуправе на  побољшања услова привредјивања. Коловоз је дужине  дужине 340 метара, а ради пиротска фирма Друмови АД.
  Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да ће изградњом ове саобраћајнице Град имати вишеструку корист, а допринеће се и бољој приступачности свим производним погонима. У овом тренутку се раде две трећине улице, а остатак ће свакако бити урађен без обзира на то да ли ће добити помоћ од министарства или не. Уређиваће се и остало земљиште у индустријској зони, за продају, јер већ има интересовања, истакао је Васић.
  Бранислав Костић, директор  Јавног предузећа за планирање и уредјивање градјевинског земљишта, каже да се  радило у отежаним условима  због карактеристика земљишта. Улица је ширине седам метара, јавна расвета је потпуно нова, као и водоводна и канализациона мрежа.
  Петар Николић, директор Аутогуме, каже да ће изградња ове саобраћајнице за њихову компанију имати двоструку корист, са једне стране паркинг за возила запослених, а са друге стране приступ камионима који ће бити олакшан.

Извор: Плусонлине

 

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine