Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Значајан задатак имају јединице за локални економски развој у градовима и општинама! Форум локалних лидера, под покровитељством НАЛЕД-а, одржан је данас у Палати Србија у Београду.  Подстакнут је дијалог о условима пословања и јачању капацитета локалних самоуправа за подршку привреди и инвестицијама.

На отварању су говорили Горан Ковачевић, председник Управног одбора НАЛЕДа који је истакао изузетан  Форума  за даље јачање услова пословања и јачања капацитета локалних самоуправа. Градоначелник Пирота мр Владан Васић је у свом уводном обраћању на Форуму имао част да се поздравном речи, у својству потпредседника УО НАЛЕД-а, и  представника локалне самоуправе обрати и говори о неопходности успостављања партнерског односа са привредом у циљу обезбеђивања квалитетних сервиса и унапређења услова за рад и пословање на локалу, као и о томе зашто је битно да тај партнерски однос негује неко унутар локалне самоуправе, тј. специјализована јединица за локални економски развој.

Скуп је поздравила и Ана Брнабић, министар за државну управу и локалну самоупораву, која је истакла да ће у даљем периоду локалне самоуправе давати већу подршку привреди и инвестицијама.
Поред дискусије о локалном развоју и инвестицијама са министарком Брнабић, на скупу су додељени цертификати успешним полазницима обука које су спроведене у сарадњи НАЛЕД-а са РАС-ом, а међу којима је и представник наше локалне самоуправе, Ненад Петровић из Канцеларије за локални економски развој Града Пирота.    

Присутни градоначелници, заједно с министарком Брнабић присуствовали су уручењу сертификата за представнике КЛЕР-а који су по завршетку обуке стекли звање интерног евалуатора за Програм цертификације општина и градова по мери привреде у југоисточној Европи (БФЦ СЕЕ).
На крају су новинари забележили изјаву Владана Васића и његове оцене о значају Форума на којем су учествовали бројни зналајни члиниоци у развоју локалних самоупорава  привреде и инвестиција.
На Форуму су се окупили доносиоци одлука из Министарства државне управе и локалне самоуправе, Развојне агенције Србије, НАЛЕД-а и општина и градова.

Извор: Плусонлине

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine