Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Гледано из различитх углова, одржавање Међународне конференције за отпадне воде у Пироту има вишеструки значај, изјавио је градоначелник Пирота, мр Владан Васић.

- Још једно наше јавно предузеће се позиционирало у Србији као једно од најбољих. Честитам им на организацији конференције, што није лако.

Драго ми је што оживљавамо на овај начин конгресни туризам, након много година. Гости ће имати прилику да упознају град и упознају се са околином, што их може и вратити поново у Пирот. Са ових неколико аспеката довољан је значај овог скупа, истакао је Владан Васић.
Покривеност квалитетним снадбевањем воде у Пироту је 99,9%, а на читавој нашој територији, јер имамо поједина села која нишу нашем систему, је 93%.
- На добром смо путу да реализујемо пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, вредности 10 милиона евра. Не желимо да узимамо кредит да би га изградили, већ желимо да са донаторским средствима завршимо тај посао и постанемо у правом смислу речи, еколошки град. “Запело” је код нашег министарства и очекујем ускоро решавање проблема, јер смо ми као град и немачки КФW спремни. Потребно је да предугор преточимо у уговор и распишемо коначно тендер – изјавио је Васић.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine