Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Захваљујући ангажовању Општине Пирот, Канцеларије за локални економски развој на пропграмима прекограничне сарадње реализовани су веома значајни послови средствима фондова Европске уније. Један од пројеката имао је за циљ реновирање истуреног одељења ОШ “Вук Караџић у Гњилану, надомак града.

Сада је то модеран школски објекат и ученици овог села, или предградја Пирота, добили су изванредне услове за рад. Данас је у Гњлану приредјена свечаност  поводом завршатка радова и отварања Школе.
Директор ОШ”Вук Караџић”, Тугомир Цветковић, је истакао да је школа у потпуности реновирана. Поред  учионица које су опремљене савременим наставним средствима, инерактивном таблом и слично, Школа у Гњилану има нове санитарне просторије, трпезарију и аутоматску котларницу. Укупна вредност радова је око 100.000 евра.
Председник Општине Пирот, Владан Васић, који је пресеко врпцу и прогласио Школу отвореном, подестио је да ово није једини пример реновирања школа у селима. Такодје, са сличном праксом ће се наставити и даље како би се што више смањила разлика у квалитету наставе и услова рада измедју школа у селима и граду.
Велике заслуге за реализацију оваквих послова припадају Канцеларији за локални економски развој. Шефица Канцеларије, Марија Дјошић, сматра да ипак највећа заслуга припада самим мештанима и матичној школи који су иницирали идеју.
Као што рекосмо школа је добила изузетно уредјене санитарне просторије и аутоматску котларницу за грејање на пелет.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine