Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Током овогодишње грађевинске сезоне која се, када је о асфалтирању улица реч, завршава ових дана асфалтирањем улица Ивана Горана Ковачића и Стевана Мокрањца, постављено је више од 40.000 метара квадратних асфалта а под новим асфалтом је 28 улица, што ову грађевинску сезону сигурно чини рекордном.

За само ову грађевинску сезону асфалтирано је чак 10 процената уличних површина у граду, али и селима.
Данас је председник општине Владан Васић са директором Дирекције за изградњу града Браниславом Костићем и општинским већником Александром Ћирићем обишао радове на асфалтирању улица у насељу Сењак. Реч је о улицама Ивана Горана Ковачића и улици Стевана Мокрањца. Васић је том приликом казао да су ове улице једне од ретких које су у близини центра града а остале су неасфалтиране.


- То је било наше обећање мештанима и ми смо га, као и сва ранија, испунили. Имали смо проблема са нерешеним имовинским односима да би пробили улицу и омогућили асфалтирање и спровођење инфраструктуре. Пробијањем улице Ћирила и Методија, знали смо да ће ово бити место где ће се град ширити. Посебно ми је драго да се овде гради много зграда, скоро  5.000 метара квадратних стамбеног простора је овде изграђено што је импозантно и за много веће градове. Настојање нам је да улицу Ћирила и Методија повежемо на Други ринг. Ту такође имамо проблема са имовином. Мучи нас једна кућа али мислим да ћемо то решити у првој половини наредне године јер смо тренутно на суду са власницима око одређивања откупне цене. Када то решимо прикључићемо улицу на Други ринг и омогућићемо да се настави станоградња. Овде постоји комплетна инфраструктура, ту је нови топловод, нова енергана, нови Затворени базен и мислим да ће насеље Сењак у потпуности омогућити људимаконфор на високом нивоу-казао је Васић.
Он је додао да се асфалтирањем ових улица приводи крају веома успешна грађевинска сезона.
- Припремамо буџет за 2016. годину, прикупљамо планове и програме и желимо да у наредне три до четири године Пирот буде потпуно покривен асфалтом и да доведемо асфалт до сваке улице, до сваке куће-закључио је Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine