Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Спортски центар Пирот, уз подршку компаније “Тигар тајерс” и општине Пирот започеће са реализацијом великог пројекта прављења бициклистичких стаза кроз Пирот чиме ће се обезбедити већа безбедност бициклиста у Пироту. У првој фази пројекта промениће се сигнализација па ће за почетак бициклистима бити дозвољено да се крећу двосмерно у једносмерним улицама, док ће за остале учеснике у саобраћају остати да важе постојећи прописи, односно улице и даље бити једносмерне.


У реализацији пројекта, по речима директора Спортског центра Пирот Ненада Ђорђевића,  активно ће учествовати и Пироћанац који вероватни има највећу километражу на бицикли-Алекса Живковић, популарни Потрчко.

- Ми смо то препознали као велики проблем јер се бициклисти крећу небезбедно. У тиму имамо и саобраћајног инжењера из општине Пирот Слободана Ранчића, као и Алексу Потрчка, који ће практично показати које су црне тачке за бициклисте. Тренутно радимо анкету Пироћанаца тако да молим све Пироћанце бициклисте да се, када их зауставимо ради учешћа у анкети, зауставе, како би избројали колико бициклиста користи путеве ка Големом мосту, ка Гњилану, ка Тигру. Почели смо са променом сигнализације па ће свака једносмерна улица за аутомобиле, да саобраћајци више не би кажњавали бициклисте, постати двосмерна за бициклисте. Преговарамо и са компанијом “Тигар тајерс”, која је на наше велико задовољство изразила спремност да у каснијој фази, финансијски помогне реализацију  и највећи део овог пројекта, с обзиром да је предвиђено да он траје три године. Гледамо да зауставимо тај тренд да нема бициклистичких стаза, кружни ток нема бициклистичку стазу, као ни Други ринг и многи други делови града-казао је директор Ђорђевић и додао да је Спортски центар за прву фазу пројекта из свог буџета издвојио преко 250.000 динара.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine