Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Туристичка организација Пирот презентоваће домаћој јавности на првом Београдском манифесту све манифестације које су организују у Пироту а које из године у годину привлаче све већи број туриста и посетилаца.
Како је Пиротским вестима казао директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков, на овом прво фестивалу на коме ће се представити све манифестације које вреде у Србији, а који се одржава на Калемегдану од 22. до 24. маја, Пирот ће представити Јагњијаду, Сајам пеглане кобасице и Сајам старопланинских јела, три убедљиво најмасовније туристичке манифестације у нашем граду.


- На Београдском манифесту биће презентовано практично све што вреди у нашој земљи када је реч о манифестацијама. Осим већ одлично посећених Сајма пиротске пеглане кобасице и Сајма старопланинских јела, презентоваћемо и Јагњијаду, која је, упркос чињеници да се ове године по први пут организује, наишла на одличне реакције и била одлично посећена. Наредних година радићемо на томе да ова манифестација која очигледно има огроман потенцијал, буде још боље организована, вероватно ће бити друга локација у Крупцу изабрана, или поред Нишаве, или код школе, а сви излагачи ће морати и да испеку већи број јагњића, пошто ове године јагњетине није било довољно с обзиром на неочекивано велику посећеност. Такође, сконцентрисаћемо се на такмичење у спремању јагњетине у вурњи и под сачем, с обзиром да су то начини припреме јагњетине који су ипак карактеристични за наш крај-каже Златков.


Он додаје да ће се наредних година већа пажња посвећивати и произвођачима јединственог специјалитета стеље, једне врсте сушене овчетине, а произвођачи овог специјалитета, који је све више у нашем крају, такође ће добити више простора на наредним Јагњијадама у Крупцу.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine