Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Београд и Национална алијанса за локални економски развој у четвртак и петак ( 23. и 24. априла)  домаћини су Самита престоница 2015. које  окупиља градоначелнике и представнике 13 главних градова централне и југоисточне Европе: Београд, Атина, Беч, Будимпешта, Букурешт, Љубљана, Подгорица, Сарајево, Скопље, Софија, Тирана, Варшава, Загреб.


Самит престоница је место где  лидери локалног и националног развоја размењују  идеје за будућност. Овај еминентни скуп  пружа прилику да се ојача регионална сарадња, подстакне економска размена и инвестиције и промовишу примери најбоље праксе у домену инфраструктуре и урбанистичког развоја, јавних услуга, иновативног развоја и квалитета живота у главним градовима и земљама ЕУ и региона.



Кључни говорници на Самиту су Синиша Мали, градоначелник Београда, Ана Брнабић, потпредседница НАЛЕД-а, Александар Вучић, премијер Србије, Јадранка Јоксимовић, министарка европских интеграција, Јеан Ериц Паqует, директор за Западни Балкан у оквиру Дирекције за проширење ЕУ и Игор Солтес, члан Европског парламента, потпредседник Парламентарног одбора за  стабилизацију и придруживање Европске уније и Србије.



Самит се одржава у Сава центру. На Самиту учествује око 25о званица , чланова Владе, потенцијалних инвеститиора , организација цивилног друштвца и иностраних и домаћих медија.



НАЛЕД као највећа јавно-приватна асоцијација у Србији вредно ради на подстицању локалног економског развоја у сарадњи са најуспешнијим домаћим и страним компанијама у свом чланству, попут Елнос групе и Сименса, покровитеља одржавања самита и ово је прилика да покажемо да имамо решења за унапређење пословног амбијента – рекла је потпредседница УО НАЛЕД-а Ана Брнабић.



На самиту престоница учествује и Владан Васић, председник Општине Пирот.



Васић је синоћ присуствовао свечаној вечери у Старом двору на позив домаћина Снише Малог , градоначелника  Београда.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine