Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Промоција пиротског речника, аутора Драгољуба Златковића, недавно је одржана у Београду у организацији Службеног гласника, партнера са којим је локална самоуправа издала „Речник пиротског говора“, рекао је Бобан Николић, члан Општинског већа, задужен за област ванпривреде.


- По мојим сазнањима, обзиром да ми из Општине нисмо могли да присуствујемо, била је велика посећеност, преко 250 људи је било у сали, и стручна јавност, и шира јавност, и људи који гравитирају у овом нашем крају и Удружење Пироћанаца су дошли да виде и чују из прве руке како то звучи, како изгледа и шта ће о томе рећи аутор Драгољуб Златковић, навео је Николић.
Следећа промоција ће бити у Нишу и то је договорено, како је истакао Николић објашњавајући да је то круг три најважније и официјалне промоције, а касније ће се у зависности од интересовања организовати још промоција у другим градовима.
Када је, са друге стране, у питању информација да Службени гласник планира да отвори књижару у Пироту, Николић је потврдио и навео да у писму о намерама које су добили стоји да Службени гласник жели да отвори књижару у Пироту у партнерству са Општином.
- Добили смо писмо о намерама да би Службени гасник да у партнерству са Општином отвори књижару у Пироту, ако процени да има довољно јасну економску исплативност те књижаре. Ми смо одувек били заинтересовани  за једну великлу књижару која би имала да понуди грађанима пуно тога, уџбенике, стручну и научну литературу, белетристику, канцларијски материјал итд. У овом тренутку смо у фази разматрања ове могућности, објаснио је Николић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine