Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Одборници СО Пирот, на данашњој седници, поред осталог, изгласали су смене и именовања нових директора у појединим предузећима и установама чији је оснивач локална власт.
Такође прихваћена је и оставка Александра З. Ћирића, заменика председника СО, уместо кога ће ту функцију убудуће обављати Милан Петровић, досадашњи шеф одборничке групе СПС.


Већином гласова, за новог в.д. директора Регионалне депоније, именован је Бојан Пешић, уместо Зорана Станковића. Ова смена је изазвала полемику  у којој су одборници СНС тврдили да је смена политички мотивисана јер депонија успешно послује. С друге стране председник НО у овом предузећу Зоран Крстић, рекао да је било пропуста у раду, односно да директор Станковић није образложио поједине ставке из извештаја у пословању - упркос томе што је Нарзорни одбор то захтевао. Како је на седници речено, сагласност за Станковићеву смену ће морати да дају и околне општине.

За новог директора Радио Пирота, именован је  Владимир Ристић , уместо Оливере Китановић. Одборничком одлуком, за заменика директора у Дому здравља именован је др Рихард Шнеле. Реч је о новој функцији.



Како је након седнице новинарима казао председник СО Пирот Милан Поповић, седница је протекла са мањим изгредима и лошим понашањем, али је генерално гледано одржана у доброј атмосфери.

- Било је неприкладног понашања, лицемерност и надобудност када је реч о понашању републичког посланика који се тако вероватно не понаша у републичкој скупштини јер он тамо и не тражи реч не излази за говорницу па се тако и не понаша. Овде већ по други пут покушава да уради нешто што не приличи његовој функцији нити овом дому. Али, ако то оставимо по страни, мислим да је све остало протекло у најбољем реду. Када је реч о кадровским питањима, опозиција је штитила оне појединце који су разрешени. Чули смо образложење председника Надзорног одбора, на шта се све директор оглушио, они су донели закључак да морају тако нешто да ураде, и ми тај закључак поштујемо - казао је Поповић говорећи о разрешењу директора Депоније.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine