Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Пре неки дан објавили смо информацију коју смо добили од Ненада Дјордјевића директора Спортског центра. Наредних дана Спортски центар, како смо написали послаће ,,својеврсне новогодишње честитке". Скијалиште се свечано отвара у недељу, 24. децембра  12 часова. Клизалиште почиње да ради у уторак, 26. децембра у 12 часова. Адреналин парк ће бити свечано отворен у среду, 27. децембра. Овог викенда љубитељи скијања поново су били на теренима код ,,Планинарског дома,, како обично користимо одредницу за ове смучарске терене. У недељу су терени и званично отворени. Још једна предивна слика спортског Пирота! За 15 минута сте на скијању.

Приликом свечаног отварања Ненад Дордјевић, директор Спортског центра је рекао да су сва улагања у спортске објекте била оправдана. И опрема за терене код Планинарског дома, топови за вештачки снег и табач набављени из средстава прекограничне сарадње. Дјордјевић је поменуо и остале објекте и рекао да ће и поред неких техничких проблема Зимска школа бити одржана за време зимског распуста.
Том приликом Владан Васић, присуствујући свечаном почетку рада, рекао је да је Град Пирот уложио много, користио и ИПА пројекте и одредјена средства од министарстава и Пироћанцима обезбедио бројне спортске објекте. Наредних дана добиће и Адреналин парк, а почиње са радом и клизалиште.
Први извештај о почетку  радова објавили смо да подсетимо 8. августа. Радови су изводјени у складу са Пројектом који Спортски центар у Пироту заједнички реализовао са партнером из Бугарске, у оквиру Програма прекограничне сарадње. Средства које је Спортски центар добио у овом Пројекту су 300.000 евра. Општина Вршец у Бугарској била је водећи партнер у Пројекту. Поред вештачког стуба, који ће се тек урадити, финансираће се из Буџета Града, изградјена је валовита бициклистичка стаза и још неки објекти који ће Адреналин парк садржати. Радове је изводило Градјевинско предузеће „Златко Јовановић“. Око Адреналин парка је играоница за децу, стазе су од бехатон плоча, постављени су модерни стубови и светиљке, корпе за смеће.
Затворени базен, тако, на свом улазу добија заиста предиван украс. Ако томе додамо да је са друге стране терен са вештачком травом, пространи  паркинг простори и соларне табле, онда овај комплекс изгледа, заиста – светски!
Клизалиште је постављено, лед је ту, само да се крене!

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine