Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Сагледавајући све радове у овој години, улагање у школе и предшколске установе у Пироту никад није било веће. Једна од школа која ће овог лета добити потпуно нов изглед, је и школа “Младост”. Радови су увелико у току, а школу је данас обишао и градоначелник Пирота мр Владан Васић са својим сарадницима. Вредност овог пројекта је око 32 милиона динара и реализује се у сарадњи града Пирота и Канцеларије за јавна улагања.


Пројектом је предвиђено комплетно реновирање, од крова, инсталација, подова, ново грејање, што представља тоталну реконструкцију.
– Веома сам задовољан што су кренули радови по пројекту, и што ће по речима извођача све бити готово до 1.септембра, и ако је рок нешто дужи. Морам да изразим захвалност и похвалим сарадњу коју као град имамо са Канцеларијом за јавна улагања. Целокупну вредност пројекта финансираће Канцеларија. Ми смо урадили пројектно техничку документацију и именовали надзор. Након завршетка радова имамо комплетно нову школу. Школа ће бити у потпуности прилагођена ђацима које је похађају. Да подсетим да град Пирот из буџета даје око 450 милиона за основно и средње образовање, и предшколску установу. Од тог улагања око 50 милиона динара је за инвестиционо одржавање. Мимо тога реконструисаће се и школа 8.септембар, а у плану је и реконструкција школе Свети Сава и Гимназије. Ти радови ће коштати око 200 милиона динара. Све око кад се сабаре, долазимо до веома озбиљне цифре – рекао је данас градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine