Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Јавно предузеће Водовод и канализација , једно од најуспешнијих у Србији, захваљујући својим референцама, квалификовало се за Пројекат водоснабдевања који реализује са немачком банком  КфW.Подсећамо такозвани “меки кредит” износи три милиона евра од тога је 900.000 евра донација. Захваљујући томе, ово Јавно предузеће у првој фази радило је на замени азбестних цеви. До сада је замењено око 7 километара азбестних цеви у улицама у граду.

Током реализације пројекта, ЈП Водовод и канализација успело је, без обзира на бројне проблеме са ранијим изводјачима радова, али и изменама уредби, да велики део послова заврши. Наравно, реализацију свих пројеката пратила је опсежна припрема, рад на пројектима, како би се посао завршио.


Ових дана завршени су радови на пројектима који су од изузетног значаја и о којима говоримо веома често. Оба пројекта ће бити од историјске вредности  не само за наше Јавно предузеће, посебно  и за наше суграђане.

Први је ових дана  завршен и по томе Воводод и канализација ће бити међу ретким предузећима у земљи. Ради се о Мониторингу који ће омогућити комплетну анализу свих података, увид у потрошњу воде, пражење рада свих водовода, заједно са сеоским, пратиће се евентуалчни губитак у мрежи…

Данас су Владан Васић градоначелник и Зоран Николић, директор, са сарадницима обишли најпре Мониторинг. Вредност радова је 300.000 евра од чега је 30 посто донација.

Други, или трећи пројекат по реду, је Црпна станица Бериловац. Завршетком свих радова, Пироћанци више неће стрепети када су јаке кише да ли ће доћи до замућења воде. Расписан је тендер и ускоро ће се знати извођач и почетак радова. Вредност овог изузетног пројекта је милион евра.

Зоран Николић, директор, рекао је да се ради о пројектима за које је ово Предузеће било спремно, али су разлози за кашњења  је били  на другој страни. Николић је посебно истакао да ће оба пројекта много значити за даљи рад и омогућити још квалитетније и рационалније водоснабдевање.

Градоначелник Владан Васић на нашу констатацију да ће и ови пројекти допринети квалитету животног стандарда у граду, али ће и потврдити досадашњи успешан рад овог Јавног предузећа које је сврстано медју најбоље у Србији.

На крају разговора градоначелника Васића питали смо и за Фабрику за пречишћавање воде која је једино још остала  да се уради и тиме заокружи комплетан  комунални систем у граду.

Ако успешном пословању ЈП Водовод и канализација додамо и значајне послове које раде Топлана и Комуналац, Регионална депонија и недавно основано Јавно предузеће за планирање и изграднују, онда је Пирот и заиста један од градова који се може похвалити да сва јавна предузећа не само да раде успешно већ и инвестирају значајна средства у пројекте!

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine