Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је градоначелник Пирота мр Владан Васић са директорима свих основних школа у граду потписао уговоре на основу којих је школама предата велика количина спортских реквизита укупне вредности између три и четири хиљаде евра. Реч је о реквизитима које школама деле Савез за школски спорт, Министарство омладине, Министарство просвете и Град Пирот.


- Желимо да створимо услове да се деца баве спортом и ван спортских клубова. Зато организујемо Зимску школу спортова, која је изузетно масовна, али и овакве активности у оквиру акције “Спорт у школе”. Донацију у виду спортских реквизита вредних између три и четири хиљаде евра обезбедила су поменута министарства, док је учешће Града Пирота да обезбеди стручне људе за рад са децом, односно ангажује професоре физичке културе и обезбеди простор за одржавање бројних активности-казао је градоначелник Васић.

Јован Јовановић, из Савеза за школски спорт града Пирота казао је да све школе имају потпуно исте реквизите, ангажовани су професори физичког васпитања чиме су створени услови за несметано одвијање програма у оквиру акције “Спорт у школе”.
Директорка ОШ “8. септембар” Олгица Најдановић истакла је да је ово још један доказ да Град Пирот помаже рад школа и брине о здрављу деце.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine