Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Изградња објекту који ће користити удружења која се баве проблемима глувих, наглувих, слепих, ментално недовољно развијених особа, а која немају своје просторије и услове за нормалан рад, приводи се крају. Изградњу објекта партнерски финансирају Амбасада САД-а, тачније Европска команда Војске САД-а, која финансира радове на изградњи, док је град Пирот обезбедио земљиште на којем се гради овај објекат.


Данас су радове за изградњи обишли представници Америчке војске, предвођени генералом Холом, и делегација Града Пирота предвођена градоначелником Васићем и замеником градоначелника Видојком Панајотовићем.
Генерал Хол је казао да му је веома драго због посете Пироту, јер је реч о граду који, по његовим речима, расте и развија се.

- Партнерство између наше војске и вашег града је одлично а резултат те сарадње је и овај објекат који се гради за генерације које долазе, намењен малој деци која ће имати објекат где ће моћи и да се играју и да се развијају. Пирот је диван град, градоначелник Васић нам је представио своју визију развоја града, што нас је одушевило и надамо се да ћемо када наредни пут посетимо ваш дивни град видети овде децу како се играју-казао је генерал Хол.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је да се нада да ће овај објекат бити изграђен за неколико недеља.

- Имамо лепо урађене спољашње објекте, граде се терени, Америчка војска гради објекат, ми смо обезбедили инфраструктуру, земљиште и ја се надам да ће објекат врло брзо бити у функцији. Ово није први објекат кога гради Америчка војска у Пироту, да подсетимо већ је изграђен објекат школе у Пољској Ржани-казао је Васић.

Александра Манић, архитекта Јавног предузећа за планирање и изградњу града Пирота казала је да је реч о објекту који ће бити савремено опремљен, са просторијама где ће се пружати различити видови помоћи особама са инвалидитетом, објекат ће имати прилазне рампе, тактилне траке, тоалети су прилагођени за коришћење особама са инвалидитетом, паркинг места, игралиште са играчкама које ће бити прилагођена деци са сметњама у развоју, као и обичне играчке-казала је Манићева.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine