Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Немачки трговински ланац Лидл планира да у Србији 2018. године отвори већи број малопродајних објеката, од којих ће један бити отворен и у Пироту. На јучерашњој седници Градског већа, градоначелник Пирота, мр Владан Васић, предложио је већницима усвајање Плана у коме се између осталог, за изградњу саобраћајнице за потребе Лидл-а, издвоји 8 милиона динара. О овоме ће се сутра на седници Скупштине града изјашњавати и одборници.


Васић је већницима и присутним новинарама рекао да је Градска управа Пирот у протеклих неколико месеци пружила максималну подршку која је у ингеренцији локалне самоуправе, како би омогућили компанији Лидл да оствари своју инвестицију у нашем граду.

До парцеле, на којој се планира изградња објекта тренутно не постоји саобраћајница. Земљиште на којој је планирана изградња јавне саобраћајнице је у власништву града и није потребно откупљивати приватне парцеле, као што је то случај у Суботици, где је град морао за исте потребе Лидла да откупи неколико парцела у вредности од преко 15 милиона динара.
Лидл ће се у Пироту налазити у улици 22.дивизије, иза Банкет сале Газела.

Извор: Пиротске вести

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine