Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Вечерас је свечано отворен осамнаести Салон књиге и графике у Хали „Кеј“. Организатор Салона је Дом културе у сарадњи са Народном библиотеком и под покровитељством Града Пирота. И ове године пред Пироћанцима је богата понуда књига.
Приликом свечаног отварања присутне је најпре поздравио директор Дома културе, Мишко Ћирић, истичући да ове године Салон књиге и графике слави пунолетство што је велика част, а и овога пута обезбеђена је богата и разноврсна понуда књига најпознатијих издавачких кућа. Свакога дана биће много промоција и дружења са писцима.

Градоначелник Владан Васић рекао је овом приликом да му је посебно драго што постоји манифестација која употпуњава културну понуду града. Како је истакао Пирот више није само град спорта већ и град књиге.
Салон је отворио један од најпознатијих српских песника за децу Љубивоје Ршумовић. Уз интересантну најаву нашег колеге новинара Љубише Стојановића присутнима се обратио и песник Ршумовић. Он је изразио велико задовољство што је поново у Пироту после десет година и да се лепо осећа међу књигама. За ову прилику припремио је излагање под називом “Књига главу чува”.
У изјави за медије градоначелник Владан Васић рекао је да Пироћанци воле књигу, као и да је књига преживела многе изазове и да ако желимо да будемо град требају нам овакве манифетсације.
Љубивоје Ршумовић је, такође, у изјави за медије рекао да воли да се нађе међу књигама и да се дружи са децом на оваквим манифестацијама. Он је објаснио да би деца заволела књигу треба им је дати као играчку, да је осете, да је поцепају, да је ишарају, да се играју са њом, а када науче да читају они ће видети шта све може књига да им понуди.
Поразговарали смо и са представницима издавачких кућа. Како су нам рекли у Пироту је најбољи Сајам књига, а они који су први пут овде дошли су управо због препорука колега. Пироћанци воле књиге и издавачи увек из Пирота одлазе задовољни и радо се враћају сваке године.
Салон књиге и графике изазвао је велику пажњу грађана. Првог дана посећеност је била велика, а тек је почело. До идуће суботе поред великог броја књига за све узрасте и свачији укус припремљен је и богат програм.
У недељу, 12. фебруара своју промоцију имаће Рада Џонијева са књигом “Наша посла” од 17 часова. У 19 часова на програму су Александар Шурбановић и Тамара Крстић са промоцијом дела Џонатана Френзена.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine