Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Организација „ХЕЛП“ и Град Пирот реализују нови пројекат под називом „Подршка развоју микро бизниса у Србији Презентација пројекта “Подршка развоју микро бизниса у Србији II”, данас је организован први информативни састанак, а презентацији овог програма могу да присуствују сви заинтересовани. Око 30 корисника добиће помоћ за покретање сопственог бизниса и грантове у опреми просечне вредности 2.400 евра.


“Хелп” организација и Град Пирот настављају успешну вишегодишњу сарадњу у подстицају предузетништва, односно микро и малих бизниса.  Пројекат „Подршка развоју микро бизниса у Србији Презентација пројекта “Подршка развоју микро бизниса у Србији II”“ подразумева помоћ кроз  грантове у опреми, организацију пословних и стручних обука од јуна 2016. до краја октобра 2017. године.

– Сви заинтересовани могу да конкуришу за опрему, а на овим састанцима добијају пријавни формулар и све потребне информације како могу да конкуришу, где треба да се пријаве, које су њихове обавезе и шта могу добити. Они који буду прошли селекцију добијају опрему у вредности од 2 400 евра, имају прилику за пословно усавршавање и стучни мониторинг посла, а у обавези су да регистују своје делатности у складу са законодавством Републике Србије уколико то већ нису учинили, финансијско учешће у изосу од 20 процената од вредности донације, да обављу осмочасовни рад за добробит локалне заједнице и похађају пословне и стручне обуке –  каже Станислава Кулиџан, ПР организације “Хелп”.
У оквиру информативне кампање “ХЕЛП” организације биће одржана серија презентација новог пројекта. Презентације пројекта, у оквиру Хелп-ове информативне кампање и пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“ у Пироту биће одржане наредних дана по следећем распореду:

Петак, 29. јул, у 11сати, у клубу Месне канцеларије Темска, а потом у 13:30 сати у свечаној сали ГУ Пирот.

Уторак, 02. август, у 11 сати у ОШ „Вук Караџић“ у Барје Чифлику, и у 13 сати у свечаној сали ГУ Пирот.

Петак, 05. август, у 11 сати, у малој сали Задружног дома у Пољској Ржани, и у 13 сати у Дому пензионера

Понедељак, 08. август, у 11 сати у МК Суково и у 14 сати у свечаној сали ГУ Пирот.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine