Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Pirot je na Međunarodnom sajmu turizma, najvećoj turističkom manifestaciji na Balkanu, koji se završava danas prezentovao, osim pirotskih peglanih kobasica, pirotskog kačkavalja, izvrsne staroplaninske hrane koju su pripremile “Temštanke” i nagradu za izuzetnu turističku destinaciju, koja je prošle godine dodeljena Pirotu zbog izuzetno kvalitetne gastronomske ponude.

Već sada ima interesovanja za prvi Festival sira i kačkavalja koji će biti održan u oktobru mesecu.

Štand Pirota obišao je i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić koji kazao je Sajam turizma u Beogradu izvanredna prilika da Pirot prikaže sve najbolje što ima.


-Zaista je pravo zadovoljstvo biti na štandu Pirota na Sajmu turizma. U početku smo možda bili malo bojažljivi, sad smo se pozicionirali, ljudi pitaju gde je pirotski štand i mislim da to koristi ne samo razvoju turističkog potencijala nego i uopšte prepoznatljivosti Pirota kao grada koji je proglašen izuzetnom turističkom destinacijom-kazao je Vasić.
Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je Pirotskim vestima da je reč o najvećem sajmu sa ogromnom posećenošću.

Izjavu Vladana Vasića i Bratislava Zlatkova možete pogledati ovde.


-Ono što nam je fokus jeste prezentacija naše nagrade EDEN za izuzetnu destinaciju Evrope, a promovišemo i seoska domaćinstva, jer i ove godine ulazimo u program besplatnih vaučera i ove godine. Najavljujemo i sve manifestacije koje nas očekuju iz oblasti gastroturizma, a predstavili smo i jednodnevne, dvodnevne i trodnevne programe obilaska grada, crkava i manastira u okolini, ribolovne ture i druge sadržaje-kazao je Zlatkov i dodao da posebno interesovanje budi budući Festival sira i kačkavalja koji će biti održan u oktobru mesecu.


Samo reči hvale o Pirotu imaju i turistički poslenici. Perica Luković, urednik portala Turističke razglednice i tvorac brojnih poznatih turističkih manifestacija, kazao je za Pirotske vesti da Pirot može da doprinese razvoju turizma u Srbiji. Luković je posebno istakao pirotske specijalitete poput peglane kobasice, ali i pirotskog roštilja, koji je po njegovim rečima zaista nešto posebno.

Izvor: Pirotske vesti

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine