Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На Салону књига и графике данас су уручена сајамска признања најуспешнијим издавачима, али и најбољим кратким причама на традиционалном конкурсу Дома културе.
На овогодишњем конкурсу за кратку причу Дома културе Пирот стигло је укупно 78 прича.

Жири се у свом раду трудио да вреднује како стислки и занатски приступ, тако и оригиналност идеје, иновативност и кореспондирање написаног с токовима у савременој српској и светској књижевности, при чему нису занемариване приче које су писане у такозваном „класичном“ кључу. Приче придошле на конкурс красила је жанровска шареноликост и велики дијапазон тема при чему су, као и код романескне продукције у Србији, доминирале оне социјално и егзистенцијално интониране. Било је и успешних алегорија, парабола и минијатура.
Коначна одлука о причама које су награђене на овогодишњем конкурсу је:

-Прва награда у износу од 20.000 динара за причу „ТХЕ ХОТ СУММЕР ‘92“, под шифром „Суммер Нигхтс“, аутора Горана Манића из села Радошевац, Бабушница;
-Друга награда у износу од 15.000 динара припала је аутору Златку Манчићу из Београда за причу “Кво је убаво ка има човеци“ под шифром „ЂИЖИНАЦ“;
-Трећа награда у износу од 10.000 динара аутору Никици Банићу из Инђије за причу „ПСЕЋЕ ОЧИ“ под шифром „НИКИ“.

Чланови жирија:

1. Горан Гоцић, књижевник
2. Дејан Стојиљковић, књижевник


Додељена и признања најбољим издавачима

Поштујући напоре свих издавача присутних на овогодишњем Салону књиге и графике, жири за доделу сајамских признања, у саставу:
1.Надица Костић
2.Мр Сузана Јовановић
3.Љубиша Ћирић и
4.Александар Шаровић, одлучио је да:

-Награду „Свети Трифун“ – за комплетну продукцију на овогодишњем Салону књиге и графике добије издавачко предузеће “АКИА МАЛИ ПРИНЦ“ из Београда.

-Награда „Лоза“ за најбоље појединачно издање које афирмише књигу у ужем или ширем смислу, одлучено је да припадне издавачу ИНД МЕДИА ПУБЛИСХИНГ из Београда за књигу „ХОД ПО ЏЕЗУ“ Ивана Благојевића.

-Признање „Шара“ за естетско-технолошки третман књиге припада ИЗДАВАЧКОМ ПРЕДУЗЕЋУ „ПЧЕЛИЦА“ из Чачка.

-Посебно Признање додељује се ДРАГОЉУБУ ЗЛАТКОВИЋУ за књигу „РЕЧНИК ПИРОТСКОГ ГОВОРА“ у издању СЛУЖБЕНОГ ГЛАСНИКА-Београд и ОПШТИНЕ ПИРОТ.

Награде је уручио председник општине Пирот, мр Владан Васић који је претходно поздравио присутне и честитао награђенима.

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine