Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пример Града Пирота, који је кроз приватно-јавно партнерство реализовао програм замене котлова(први и једини пример ЈПП у Србији) на лож уље котловима на биомасу у четири школе, драгоцен је као искуство за остале општине у Србији –закључено је на скупу “Како успешно и ефикасно реализовати прелазак на коришћење топлотне енергије из биомасе у јавним објектима?”, који је у петк (11. маја 2018. године) у Београду у оквиру Немачко-српске развојне сарадње организовала Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. Скупу је присуствовала делегација Града Пирота коју су чинили помоћник градоначелника задужен за пољопривреду Горан Поповић, Ирена Костић, заменик начелника Градске управе и енергетски менаџер града Бојан Ивковић.

Делегација Пирота имала је веома запажено излагање на тему уштеде у енергији која је остварена у Пироту, што је јединствен пример у земљи.
– Након првог дела грејне сезоне, током које су се четири школе у Пироту грејале на биомасу, процењене су уштеде од 20 до 25% у испоруци и трошковима енергије. До краја финансијске године, када ћемо моћи да финализујемо резултате, очекујемо да ће уштеда остати у оквиру тих процената – рекао је на скупу коме су присуствовали представници локалних самоуправа из целе Србије, Бојан Ивковић, енерегетски менаџер Града Пирота, а наведено је у саопштењу организатора.
– Циљ скупа је да се реализација пројеката преласка на биомасу за грејање јавних објеката прикаже корак по корак, да би друге општине брже, једноставније и ефикасније спровеле своје планове. Представници локалне самоуправе сада могу да виде резултате и користе искуство Пирота и Прибоја, који су пионири у реализацији оваквих пројеката и прави примери добре праксе – рекла је тим поводом Милица Вукадиновић, стручни саветник ГИЗ-овог програма Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine