Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Сива књига 10 – 100 препорука за смањење бирократије, електронске грађевинске дозволе, борба против сиве економије, анализе пореског и непореског оптерећења почетника у пословању, наградна игра “Узми рачун и победи”, чији је циљ такође повећање пореских прихода, побољшање статуса Србије на светској “Доинг буссинесс” листи, само су неки од резултата успешног деловања Националне алијанске за локални економски развој (НАПЕД), у чијем раду већ неколико година учествује и Град Пирот, с обзиром да је градоначелник Пирота мр Владан Васић члан УО НАЛЕД-а, али и потпредседник УО НАЛЕД-а задужен за локалну самоуправу. Васићу тече трећи узастопни мандат у УО НАЛЕД-а, а први пут је изабран 2013. године. НАЛЕД је основан 2006. године а Пирот је члан ове организације од 2007. године.


Како је Васић казао Пиротским вестима, многе реформске мере НАЛЕД-а успешно су реализоване захваљујући партнерским односима са Владом Србије.


- НАЛЕД у партнерству са Владом Србије активно ради на борби против сиве економије, изузетан успех има и акција са РТС-ом “Узми рачун и победи”, а захваљујући напорима НАЛЕД-а Србија има бољи рејтинг на “Доинг буссинесс” листи Светске банке, што је врло значајан показатељ за све инвеститоре када вагају где ће инвестирати у ширење постојећих или покретање нових фабрика. Све то координира НАЛЕД помажући Влади Србије. Такође, НАЛЕД је радио и програм сертификације општина са повољним пословним окружењем у региону  – Србија, БиХ, Македонија, Црна Гора, Хрватска, а где је и Град Пирот један од градова који је добио сертификат о повољном пословном окружењу-каже Васић.
На данашњој XИИ годишњој Скупштини НАЛЕД-а, гласовима 300 чланова дефинисани су  кључни приоритети које ће НАЛЕД заговарати пред доносиоцима одлука у земљи и региону. Уручено је и 17 БФЦ СЕЕ цертификата за општине по мери привреде у Хрватској, БиХ, Македонији и Србији, уз подршку Немачке развојне сарадње и Европске инвестиционе банке.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine