Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У последњем броју магазина CorD, који је  намењеном дипломатским круговима, објављен је интервју са градоначелником Пирота мр Владаном Васићем у којем  је говорио о  Пироту као  једаном од градова са најстабилнијим буџетом у земљи, који је годинама уназад у суфициту. У интервјуу под насловом “Успех подразумева напоран рад”, Васић је казао да је Пирот препознат као  град у коме расте стопа запослености, као и просек зарада. По његовим речима, до таквих резултата не долази се лако, нити брзо.

Према Васићевим речима један од  најважнијих фактора који су довели до позитивних трендова за локалну економију у Пироту, свакако је наставак инвестиција у нове погоне у Пироту великог светског гумарског гиганта “Мишелина”.

У постојеће погоне француски и светски гигант инвестирао је последњих седам – осам година преко 100 милиона евра, а у изградњу нове фабрике “Биг Тигар” додатних 250 милиона. Та инвестиција омогућила је упошљавање додатних 500 радника. Такође, ту је и изградња Коридора 10 где је такође упошљен велики број мањих фирми из овог дела Србије, отворена нова радна места. Са друге стране, Градска управа у Пироту настоји да што је могуће више побољша амбијент за инвестиције али и услове за живот у самом граду па је тако Пирот један од лидера у Србији када је реч о реализацији пројеката Прекограничне сарадње између Бугарске и Србије, финансираног од стране ЕУ-казао је градоначелник Васић за маназин CorD.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine