Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је Пиротским вестима да се текстилна грана у Пироту полако али сигурно ревитализује. Тренутно се припрема погон за грчку конфекцију која планира да у Пироту производи доњи веш и купаће костиме, бугарски инвеститор је већ покренуо производњу женске конфекције у Слободној зони Пирот, а Мирољо се показао као озбиљан инвеститор па ће некадашњи Први мај, односно сада “Е Мирољо” сигурно достићи упошљеност на нивоу од преко 1.000 радника у једном тренутку, казао је Васић за Пиротске вести.


- Мислим да смо коначно добили доброг инвеститора за некадашњи Први мај с обзиром да “Е Мирољо” већ има двестотинак радника. Њихове намере су врло озбиљне, да најпре инвестирају у опрему, уреде и доведу на пристојан ниво хале које се дуго нису користиле а да онда полако повећавају број радника. Поред тога поменуо бих да је једна бугарска конфекција већ почела да ради женску конфекцију у оквиру Слободне зоне Пирот, а већ се припрема погон за грчке конфекционаре који ће производити доњи веш и купаће костиме. Бугарска компанија упошљава шездесетак радника, планирају да крену и у две смене што је 120 радника. Грчка компанија такође стотињак радника у две смене. Меркатус текстил је наставио да ради са око 300 радника на локацији Гали”, а Мирољо односно бивши Први мај ће сигурно у једном тренутку достићи хиљаду радника што значи да смо потпуно ревитализовали текстилну индустрију у Пироту-казао је Васић за Пиротске вести.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine