Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је новинарима казао, везано за ситуацију у АХА Мури Први мај, да је по незваничним сазнањима, стечајни судија одбио предлог стечајног управника да се пета продаја АХА Муре Први мај, у којој је Слободна зона Пирот понудила више од милион евра, прогласи неуспешном и да је дат налог стечајног судија да се о понуди Слободне зоне Пирот изјасне сви чланови Одбора поверилаца, с обзиром да се до сада нису сви изјаснили. Васић је поновио да стечајни управник ради изван својих овлашћења и да ће, ако се тако настави, тражити његову смену.

Он је започео процес продаје који није завршио, Одбор поверилаца треба да одбије или прихвати понуду. Он је злоупотребио дужност, прекорачио овлашћења, протумачио да су чланови Одбора поверилаца који се нису изјаснили да – против продаје и доставио стечајном судији предлог да се и пета по реду продаја прогласи неуспелом. Ми немамо одговор стечајног судије, а када добијемо његову одлуку знаћемо и одговор да ли је продаја успешна или не. По нашим незваничним сазнањима, стечајни судија је одбио предлог стечајног управника да се продаја прогласи неуспешном и наложио да се добаве изјашњења свих чланова Одбора поверилаца. Оваквих чињењем, да он води инеститоре у овој вакум фази, а није их водио онда кад је требало, још један је доказ колко он не зна свој посао, прекорачује овлашћења и колко ради у корист штете Града Пирота и Првог маја, и ако се тако настави вероватно ће наш предлог бити да он што пре буде смењен-казао је Васић у свом обраћању новинарима.

 

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine