Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У петак, 30. јуна, биће одржана седница Скупштине Града.  Доношење Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Пирота за 2017. годину једна је од најважнијих тема о којима ће одборници одлучивати. Председник Скупштине Града, Милан Поповић, каже да ће средства унутар неких позиција бити прераспоређена како би се до краја године буџет испунио према плану. Поповић је истакао и да ће на седници бити презентован План генералне регулације “Пирот – Исток 1”.

Поред овога, одборници ће дати сагласност и усвојити пројекат јавног приватног партнерства “Реконструкција система јавног осветљења на територији града Пирота”, где је намера да се дође до уштеде када је јавна расвета у питању, рекао је Поповић. Такође, на дневном реду биће и одлуке о месним заједницама, о задацима, саставу и начину рада Комисије за планове града.

Још једна важна тема ове седнице биће Одлука о утврђивању посебне накнаде за уређивање јавних паркинг простора и изградњу јавних колективних гаража. Поред тога биће речи и одлукама о спроводјењу јавног конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач Град Пирот, о отпису дуга са припадајућом каматом по основу пореза на зараде посерког обвезника ЗГОП а.д. Нови Сад и давање сагласности на одлуке надзорних одбора јавних предизећа о расподели добити за 2015. и 2016. годину, на измену Програма пословања јавних предузећа и на одлуке надзорних одбора о исплати солидарне помоћи запосленима: ЈП “Комуналац, ЈП “Водовод и канализација, ЈКП “Градска топлана” и ЈКП “Регионална депонија Пирот”.

Седници Скупштине Града претходи седница Градског већа која је заказана за среду 28. јун.

 

Извор: ПлусОнлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine