Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је у Пироту у присуству заменика амбасадора петнаестак земаља Европе и других дипломата, представника ресорних министарстава Србије, градова и општина отворен Сајам „ЕУ и Србија на делу“ у Хали Кеј. На преко двадесетак штандова приказани су пројекти који су до сада реализовани у нашој земљи и на основу којих је до сада у Србији инвестирано преко три милијарде евра за реализацију пројеката.


У име домаћина Сајма присутне је поздравио градоначелник Пирота, Владан Васић, који је изразио велику захвалност за финансијску подршку Европске уније како би се капитални пројекти у Пироту реализовали.
Србија је и до сада показала велику кооперативност са земљама Европске уније и на свом путу придруживања не одустаје од те политике. Велики је број градова и општина који је до сада искористио средства на основу различитих пројеката и очекује добру сарадњу и у будућности, рекла је на отварању Сајма, Ксенија Миленковић
Заменик шефа Делегације ЕУ у Србији, Оскар Бенедикт, каже да је срећан што Европска унија финансијски помаже Србију, али да то није најважније. Демократија, поштовање људских права и узајамна повезаност гаранција су даље сарадње.
Србија и Бугарска су до сада заједнички реализовале низ веома вредних пројеката Прекограничном сарадњом, а тренутно се реализују три, истакао је амбасадор Бугарске у Београду, Радко Влајков.
На крају свечаног отварања Сајма представницима четрнаест општина у Србији уручени су сертификати о финансијској подршци на различитим пројектима.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine