Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У насељу Барје, тачније у Молијеровој улици данас је свечано отворен Инклузивни центар чију изградњу је финансирала Влада САД-а, преко америчке амбасаде и Војске САД-а. Тим поводом овај репрезентативни објекат који ће служити за потребе великог броја удружења особа са посебним потребама данас су свечано отворили градоначелник Пирота мр Владан Васић и амбасадор САД у Србији његова екселенција Кајл Скат. Камен темељац за изградњу овог објекта положили су пре две године тадашњи амбасадор САД-а у Србији Мајкл Кирби и градоначелник Васић.


Амбасадор САД-а Кајл Скат је најпре био на пријему у кабинету градоначелника Васића након чега су  заједно отишли и пресекли врпцу чиме је овај објекат предат на употребу корисницима.

- Желим да се захвалим америчкој амбасади и војсци због изузетне сарадње због објекта од преко 400 квадрата који ће удомити особе са инвалидитетом и посебним потребама. Ми ћемо се потрудити да овај објекат буде одржив, одвојили смо новац у буџету за финансирање организација које се баве побољшањем квалитета живота особама са инвалидитетом-казао је градоначелник Васић и додао да се нада да ће се ова одлична сарадња наставити-закључио је Васић.

Амбасадор Скат је казао да је сарадња са Градом Пиротом на завидном нивоу.

- Ово ће бити од користи за целу заједницу и велико је задовољство када видимо децу како се играју на игралишту и како је све припремљено и уредјено. Захвалио би се Европској команди Америчке војске која је финансирала овај центар, али и велики број хуманитарних акција и објекте у Нишу, Београду, Бујановцу и све је то део нашег партнерства са Србијом. Част ми је да можемо да отворимо ову зграду. У ствари, прави јунаци овог дана су оне невладине организације које свакодневно раде са људима са поремећајима у развоју, а које имају много тежи живот него ми и то је најлепше у целој овој причи. Мени је градоначелник обећао да ће убрзо унутра бити намештај и да ће брзо овај центар почети са радом-казао је амбасадор.

Након церемонија свечаног пресецања врпце делегација САД-а са руководством Пирота обишла је просторије у објекту, као и спољашњост и игралишта за малишане у дворишту.


Пријем код градоначелника Васића

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine