Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот и Организација ХЕЛП у протеклим годинама партнерски су за помоћ новим предузетницима и упошљавање људи на тај начин уложили преко 1.7 милиона евра, казао је данас градоначелник Пирота мр Владан Васић. Васић је на свечаности у Свечаној сали Градске управе, заједно са представницима ХЕЛП-а потписао нових 16 уговора са предузетницима који ће, само у овом позиву, добити укупно скоро 100.000 евра за започињање малих бизниса односно набавку опреме.

Овакав и сличне видове помоћи у последних неколико година из поменутог програма добило је више од 400 корисника.
По речима програм менаџера у ХЕЛП-у Маше Бубања, данас су потписани уговори са корисницима као и нови уговор  о сарадњи ХЕЛП-а и града који предвиђа продужење сарадње на ову и наредну годину.

- Подржали смо разне делатности, у складу са приоритетима и стратешки опредељењима Града Пирота, потписано је 16 уговора, вредност опреме је 2.400 евра индивидуално, а укупна вредност је 96.000 евра. Од тог износа Град Пирот учествује са 40 процената од вредности сваког пројекта-казала је Бубања.
Васић: За запошљавање издвојено преко 1.7 милиона евра


Градоначелник Васић казао је да је сарадња са ХЕЛП-ом веома успешна.

- Преко 400 корисника имамо већ на територији Пирота, а у запошљавање и подршку запошљавању смо издвојили укупно преко 1.7 милиона евра. То није мало, то ћемо наставити и то је допринос локалне самуправе како би људи у Пироту живели од свог рада-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine