Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У свечаној сали Старог двора у Београду данас, 26. априла, је одржана Изборна скупштина НАЛЕД-а на којој је више од 270 чланова Алијансе дефинисало приоритетне правце деловања. Том приликом изабрани су и лидери Управног и Надзорног одбора који ће у наредне четири године предводити реформске иницијативе организације за унапређење пословног окружења у Србији.


Наш новинар, главни и одговорни уредник, Ненад Пауновић пратио је ток Скупштине и из минута у минут слао фотографије и детаље са седнице.

По завршетку гласања у холу уследио је радни део седнице. На крају седнице објављени су и резултати гласања.

Пирот међу градовима који су добили признање за сарадњу са Алијансом.
Признање на реверу сваког од председника градова који су истакнути за добру сарадњу са НАЛЕД-ом.
После радног дела седнице направљена је кратка пауза пре почетка свечаног дела коме су присуствовали и представници Владе Републике Србије.
Гости министри и руководство НАЛЕД-а, пре почетка свечаног дела.

Закључке Скупштине и приоритете за будућност представили су председник Управног одбора НАЛЕД-а и генерални директор компаније “Гомеx” Горан Ковачевић и потпредседници Управног одбора, директорка компаније “Горење” Станка Пејановић и градоначелник Пирота Владан Васић.
Уже руководство НАЛЕД-а међу којима је и Владан Васић упознало је госте са закључцима Скупштине и резултатима НАЛЕД-а у протеклом периоду.

Владан Васић говорио је о резултатима НАЛЕД-а у сарадњи са локалним самоуправама.
У свечаном делу Скупштине најпре су се обратили чланови руководства НАЛЕД-а међу којима и Владан Васић као потпредседник НАЛЕД-а. Потом су говорили и представници Владе, министри  Зорана Михајловић, Ана Брнабић и  Бранислав Недимовић.
На основу резултата гласања за бирање руководства НАЛЕД-а Владан Васић, градоначелник Пирота поново је изабран за члана Управног одбора. Поред Владана Васића у Управни одбор ушли су и градоначелници Сомбора и Лесковца.

Међу пристнима су били и представници међународних институција – шеф канцеларије Светске банке Тонy Верхеијен, шеф канцеларије ММФ-а Себастиан Соса и директор Европске банке за обнову и развој у Србији Даниел Берг, који су у партнерству са НАЛЕД-ом  пружили подршку реформама говорили су о финансијским реформама у Србији и резултатима НАЛЕД-а.

Извор: Плусонлине

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine