Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На иницијативу Града Клермон-Ферана, (седиште Мишелина, Француска) и актуелног градоначелника Оливијера Бјанкија, у току је формирање Међународне мреже Мишелинових градова. Ова мрежа већ окупља велики број градова и општина широм света, са циљем да доведе до размене искуства, добрих пракси и пројеката сарадње између јавних власти и покретачких снага у градовима домаћинима Мишелиновој производњи и /или истраживачком центру.

Град Пирот, након љубазног позива г-дина Бјанкија градоначелнику Васићу, потврдио је учешће у Међународној мрежи Мишелинових градова. Неких 30 градова у свету (из Немачке – Карлзрух, Италије, Велике Британије, Шпаније – Виториа-Гастез, Мађарске, САД – Гринвил, Кине …) је такође потврдило своје чланство.

Како би оформио ову мрежу, Град Клермон-Феран ће бити домаћин своје прве Међународне конференције од 29. новембра до 1. децембра 2017, која ће означити први корак и рађање Мреже.
    Циљ конференције је да подстакне дискусију, промовише добре прексе и развије нове пројекте сарадње међу умреженим градовима. Ова тродневна манифестација подразумева одржавање пленарних седница, партципаторних радионица, обиласке, и Град Пирот ће искористити своје учешће и чланство за широку презентацију својих потенцијала, као и да претстави своја искуства и добру праксу.
Тема Конференције је: Одрживи градови у XXИ веку (фокус на четири основна питања: мобилност, повезаност, изградња градова, урбано благостање) а у закључку се очекује успостављање циклуса бијеналних конференција у различитим градовима члановима. Такође, биће креирани и вебсајт и дигитална платформа који ће олакшати наставак и мониторинг пројеката започетих међу градовима члановима.

Извор: Плусонлине

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine