Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Представници Пиротског округа, Града, Јеврејске општине, борачких организација, РВС и СПС, данас су  положили цвеће на споменик  пиротском Јеврејима, које је 13.марта 1943 бугарска окупациона власт похапсила  и послала у логор смрти Треблинка, одакле се нико није вратио.
У овом погрому похапшено је свих 178  Јевреја, њихова имовина опљачкана од стране бугарских окупационих власти, а они возом пребачени до  луке Лом на Дунаву одатле на поседње путовање у злогласни логор смрти Треблинка.

Драгана Тончић, начелница округа рекла је, да су пиротски Јевреји значајно допринели развоју града, да су овде донели нову културу становања, одевања, новитете у трговини, занатству у свим областима којима су се бавили. Зато су изузетно заслужни за развој града који их никад не сме заборавити, а зло које су доживели никад не сме да се понови.

Видојко Панајотовић, заменик градоначелника констатовао је да је последњих година доста оних који прекрајају историју, међутим права истина је једна. Зна се ко се борио против фашизма, а ко је био сарадник ове наопаке идеологије, која више никад и ни у ком облику не сме да се понови.

Извор: Пиротске вести

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine