Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Највећи туристички догађај у Србији и централна туристичка манифестација у  региону, Сајам туризма у Београду, под слоганом “Уживајте на време” одржава 39. пут за редом. Једна је од пет највећих манифестација у Београду. Ове године на Сајму учествује преко 1.200 излагача, од тога око 300 из иностранства.

Као што се и очекивало близу 100.000 људи посетило је ову манифестацију. У хали 4 налази се штанд Туристичке организације Пирот. Прикладно и са укусом уредјен побудјивао је пажњу посетилаца. У пропагандном материјалу, писан на српском и енглеском језику, познате туристичке знаменитости пиротског краја и домаћа гастрономија.

На пиротском штанду је веома живо. Узима се пропагандни материјал, а позната лица такодје привлаче пажњу, као и старопланинска јела  Удружење жена”Темштанке”.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, јуче је провео неколико сати на пиротском штанду. Време је провео у честим разговорима са познатим личностима, својим колегама из политичког живота, али и привредницима. Бројне новинарске екипе, познатих националних медија, разговарале су са њим. Ми смо такодје забележили изјаву градоначелника Васића, који, поред осталог каже, да Пирот полако стасава у све занимљивије туристичко поднебље.
Познати новинар и водитељ, Зоран Кесић, чије је присуство на штанду Туристичке организације Пирот такодје привлачило пажњу посетилаца, на духовит, шаљив начин говори о појединим пиротским вредностима.
Директор Туристичке организације Пирот, Братислав Златков, каже да Пирот већ 10. Пут учествује на овој највећој туристичкој манифестацији на Балкану. Већина посетилаца веома добро зна многе појединости о Пироту и да сада нису потребна велика објашњавања већ се углавном дели пропагандни материјал.
Модна ревија “Етно гламур” , коју је приредила новинар Силвана Тошић, која се представила и као одличан дизајнер, била је веома запажена. Уз звуке фруле приказани су етно мотиви, шаре пиротског ћилима, на модерној гардероби.
Бележимо и кратке изјаве посетилаца. Разговори су спонтани и пријатно је чути искрена запажања људи које не познајете, а говоре о вашем граду.
На Сајму су провосани Пеглана кобасица и Пиротски качкаваљ. Не треба посебно причати какво је интересовање. Далибор Тошић, власник ресторана “Боем” и производјач Пеглане каже да су људи изузетно задовољни квалитетом овог производа.
Посетили смо и штандове туристичких организација Бабушнице и Димитровграда и разговарали са њиховим представницима.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine