Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Три године након заштите географског порекла пиротског качкаваља, коју је иницирао Град Пирот, Млекарска школа Пирот постала је први овлашћени корисник ознаке географског порекла пиротског качкаваља па ће у будуће свако парче пиротског качкаваља које се нађе на тржишту имати специјалну маркицу и бар-код, издате од стране Министарства пољопривреде, на основу кога ће моћи да се утврди кад је и где произведен качкаваљ.

Ово ће практично значити да неће бити могуће производити качкаваљ са ознаком пиротски качкаваљ у другим деловима земље, што је раније био прилично изражена појава па су се под марком пиротског качкаваља продавали производи лошег квалитета.
Како је Пиротским вестима казала самостални стручни сарадник за пољопривреду у Градској управи Пирот Весна Лазаревић, стручњаци Млекарске школе, који су и учествовали у процесу заштите пиротског качкаваља, како би постали први овлашћени корисник и произвођач пиротског качкаваља, ангажовали су сертификациону кућу која је извршила све провере и издала сертификат да се у Млекарској школи пиротски качкаваљ производи у складу са Елаборатом о заштити ознаке географског порекла пиротског качкаваља.
- Консултован је и Завод за интелектуалну својину, тако да је по завршетку целог посла Млекарска школа званично добила статус овлашћеног корисника ознаке заштите географског порекла пиротског качкаваља. Свако парче пиротског качкваља у било којој трговини имаће маркицу са бар кодом па ће се за буквално сваки производ знати где и кад је произведен. Маркице су већ стигле и прве количине качкаваља спаковане са заштићеном етикетом-казала је Лазаревићева Пиротским вестима.
Делегација Министарства пољопривреде, како Пиротске вести сазнају, посетиће Млекарску школу 3. марта где ће на пригодној свечаности бити презентован пиротски качкаваљ.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine