Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је у Великој сали Градске управе Пирот потписан уговор о преузимању сеоског водовода у селима Градише и Бело Поље од стране ЈП “Водовод и канализација”.
Градоначелник Пирота мр Владан Васић казао је том приликом да је циљ локалне самоуправе да сви становници града пију исправну воду.

- Притом, ми не можемо да натерамо села која и даље желе да се снабдевају у сопственој режији, али радује чињеница да преко 93 посто становника нашег града пије исправну воду. Овога пута ће се обновити уговор са селом Блато, а потписаће се нови уговори са селима Градише и Бело Поље. Сви знамо да је Бело Поље имало огромне проблеме са водоснабдевањем јер су имали високе неплаћене рачуне за струје, а имали су и заједнички систем са фабриком Суко. То је сада надам се решено и водоснабдевање ће бити далеко боље-казао је градоначелник Васић.
Директор ЈП Водовод и канализација Зоран Николић казао је да потписивање уговора и преузимање сеоских водовода, за мештане тих села значи сигурност у водоснабдевању, редовну контролу квалитета и исправности воде, што раније никада није вршено па људи нису знали какву воду пију.

- Ми смо са два нова села у систему водовода обавили комплетан поступак као и за 18 села која су већ потписала уговоре. Ми ћемо ову причу наставити и даље, постоји још села попут Станичења и Чиниглаваца, која су већ поднела захтеве за закључењем уговора о пословно-техничкој сарадњи-казао је директор Николић.
Председник МЗ Бело Поље Светислав Пешић казао је да су мештани овог села задовољни сарадњом са Водоводом и канализацијом.

- Све што смо тражили, било коју помоћ, добили смо и зато смо кренули са потписивањем уговора па се надам још бољој сарадњи-казао је Пешић. У Белом Пољу живи око 500 становника.
Хранислав Јовановић из МЗ Градиште казао је да је ово село имало велике проблеме са водоснабдевањем, вода често није била исправна а водоснабдевање квалитетно.

- Сада се надам да ће људи бити задовољни снабдевањем воде. Овај уговор је битан за мештане села Градишта где живи педесетак махом старјих људи, који не могу да се снабдевају водом на други начин, осим преко водовода-казао је Хранислав новинарима.

Звонимир Вељковић, из МЗ Блато казао је да су, од како је ово село у систему Водовода, мештани села ни једног тренутка нису остали без воде.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine