Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је медијима послато саопштење из кабинета градоначелника Владана Васића, поводом најављене  четврте продаје АХА Мура Први мај. Саопштење објављујемо у целости:

Предмет: Саопштење за јавност

Услед великог интересовања јавности и мишљења да можемо да утичемо на исход продаје „АХА Мура Први Мај Пирот“, желимо да јавност упознамо са нашим предлогом упућеним стечајном управнику.


Имајући у виду да је стечајни управник „АХА Муре Први Мај Пирот“, донео одлуку да се објави четврта продаја стечајног дужника „АХА Мура Први мај Пирот у стечају“, Град Пирот, је као разлучни поверилац предложио да се продаја имовине стечајног дужника изврши по партијама, а до коначне продаје, да се у што краћем року непокретност стечајног дужника изда под закуп заинтересованим инвеститорима.

Град Пирот је такође предложио, да ако овакав начин продаје није могућ, и да је једино могућа продаја стечајног дужника у целини, да се продаја врши достављањем понуда, тј., на начин који је стечајном судији предложио сам стечајни управник пре објављивања огласа за трећу продају.

Достављени предлози стечајном управнику су произашли како из досадашњег искуства са неуспелим продајама, тако и из више разговора са потенцијалним инвеститорима и њиховим предлозима. Стечајном управнику достављена су и писма о намерама неких од заинтересованих инвеститора, који имају план да упосле и до 1000 радника.

Стечајни управник нас је након пријема наших предлога обавестио да је његов став да стечајни поступак води искључиво у правцу продаје имовине на исти начин као до сада, и ако је сам након неуспеле треће продаје у медијима тврдио супротно, јер по његовим речима превасходни интерес који он заступа је интерес намирења повериоца.

Локална самоуправа је до сада чинила све да буде што бољи сервис заинтересованим инвеститорима за закуп или куповину фабрике, и ако много пута нисмо наилазили на разумевање стечајног управника, сматрали смо да би требало уважити наше предлоге, а све у циљу да се што пре покрене производња и упосли што више радника.

Надамо се да ће онај ко води овај поступак на крају изнаћи и најбоље решење, јер има и највећу одговорност.

С поштовањем,

Градоначелник Пирота
мр Владан Васић

Нешто касније стигао је позив из Кабинета градоначелника да ће се обратити овим поводом медијима.
У прилогу саопштења, објављена је и преписка Александра Ћирића, помоћника градоначелника за инвесиције са заинтересованим, потенцијалним купцима. Објављујемо у оригиналу:

Са стечајним управником  Мирољубом Димитријевићем, иначе,  од првог дана контактирамо и једини смо медиј који је имао његове изјаве. Пре свега фоно у Јутарњем програму, јер се у Пироту пред новинарима  појавио само једном са делегацијом из Министарства.

      У фоно изјави за наш Јутарњи програм, дана  17. јануара ове године, сам Димитријевић је потврдио да, уколико нема заинтересиованих да ће се одлучити за закуп најпре, а потом… Није се одлучио, ићи ће на ЧЕТВРТИ ПОКУШАЈ ПРОДАЈЕ.
Родољуб Ћирић, председник Окружног одбора Самосталног синдиката који је у сталном контакту са Мирољубом Димитријевићем, стечајним управником, нада се да ће ова четврта продаја бити и последњи покушај. Уколико не успе, неопоходна су другачија решења.

Извор: Плусонлине

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine