Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је одржао састанак са својим сарадницима, представницима одборничких група како би се кренуло са израдом новог Плана капиталних инвестиција чија је суштина да се до 2021. године реализује укупно 70 капиталних инвестиција. Своје предлоге за даљи развој града могу дати и сви Пироћанци и то на мејл пки@пирот.рс. До сада је за тај период већ идентификовано 130 пројеката који би могли да се реализују.


На основу актуелног Плана капиталних инвестиција реализовано је 35 великих капиталних пројеката, а реализоване пројекте представио је помоћник градоначелника задужен за инфрастрктуру Александар Ћирић. По његовим речима, до сада је реализовано 35 великих инфраструктурних пројеката попут изградње Затвореног базена, реконструкције Малог и Големог моста, реконструкције Газеле, изградња новог моста на Другом рингу, потпуна реконструкција парка на Калеу и многи други.

- Ми смо за период 2010. до 2015. године имали План капиталних инвестиција, у оквиру кога је реализовано 35 великих капиталних инвестиција, а урађено је укупно 70 пројеката. То смо радили уз подршку УСАИД програма. То нам је била добра основа да планирамо и буџет града и планове јавних предузећа. Решили смо да то урадимо и за наредни период, од 2017. до 2021. године. Ово није резултат изборне године за локалне самоуправе, већ желимо да стратешки приступимо развоју града у наредном периоду. Од свих јавних предузећа, одборника и других субјеката тражили смо да доставе предлоге за План капиталних инвестиција. Позивамо и сада јавност да дају предлоге, отворени смо за све предлоге. Данас смо имали први састанак на који смо позвали директоре јавних предузеће, шефове одељења, све шефове одборничких група у локалном парламенту, одазвао се шеф Одборничке групе Пиротске нове снаге, на чему му се захваљујем. Очекујемо да главни извор финансирања буде локални буџет, али се припремамо и за разне програме прекограничне сарадње, за пројекте министарстава и друге изворе финансирања-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine