Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У току је попис нелегалних објеката у свим општинама и градовима у Србији. Сходно Закону о озакоњењу попис објеката би требало да буде завршен до краја фебруара. Божидар Ристић, шеф Одсека за инспекцијске послове, каже да је Пирот од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добио девет нових радника који ће радити на овим пословима, а ренутно се ради на попису нелегалних објеката у ужем делу града.

Како је Ристић објаснио пописују се објекти који немају грађевинску дозволу, односно одобрење за градњу у зависности од врсте објекта, а објекти који су стари и који су уписани у катастру пре доношења законских прописа се не пописују. Ови објекти неће бити уклоњени јер не улазе у Закон о озакоњењу.
Ристић је истакао да власници објеката имају обавезу да унапред пронађу своју документацију о објекту, односно о купопродаји парцеле, наслеђивању или грађевинску дозволу како би спремно дочекали пописиваче. Након пописног листа грађевинска инспекција ће доносити одлуку о рушењу објеката, али се решење неће извршавати све док се не оконча поступак о озакоњењу, тако да ће грађани имати простора и да легализују своје објекте.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine