Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Традиција се наставља. Град који је ове године ,,искочио,, по свим параметрима у Србији ће на достојанствен начин завршити годину. Дан града је 28.децембар када је Пирот ослободјен од Турака и тада ћемо имати Свечану академију.
Према програму рада, за уторак 27. и среду, 28. Децембар, планиране су последње радне седнице Већа и Скупштине у овој веома успешној години.


Данас је одржана седница Градског већа. Већници су на дневном реду, поред осталог, имали и програм рада Скупштине за наредну годину, План детаљне регулације ,,Пирот –запад”, планове и програме јавних предузећа и установа у култури за 2017. годину, допуну Одлуке о додатним правима у области социјалне заштите, Одлуку о стипендирању и другим врстама помоћи студентима и стручњацима на територији града, доношење Локалног акционог плана за запошљавање, доношење Локалног акционог плана за унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и доношење закључка о повлашћеном превозу пензионера на територији Пирота и закључка о одобравању бесплатног превоза изабраним лицима чије је пребивалиште у селу на удаљености већој од четири километра од града…

На седници Градског већа једна од значајнијих тема била је Разматрање програма пословања јавних предузећа за 2017.годину и планова и програма са финансијским плановима за следећу годину установа културе и организација. Директори су укратко изнели планове за следећу годину, с обзиром да је Комисија за привреду и финансије све извештаје прегледала и послала Градском већу.
Градоначелник Владан Васић коментаришући седницу Већа истакао је да можемо да будемо задовољни ситуацијом у јавним предузећима с обзиром да је степен наплате врло висок, а за следећу годину су планиране значајне инвестиције и да ако се узме у обзир да годину позитивно завршавају, а иамју мање запослених то показује да јавна предузећа у Пироту добро раде.

Још једна од значајнијих тачака била је доношење Локалног акционог плана за запошљавање за 2017. годину. Како је на седници могло да се чује око 4.000 људи у нашем граду има основни ниво стручне спреме, па у складу са тим градоначелник каже да је у плану да се са Националном службом за запошљавање поради на програмима доквалификације и дошколовавања како би се ситуација у граду поправила.

На седници је Сања Станковић, секретар Општинске организације Црвеног крста Пирот рекла да су се код неких миграната појавили одређени здравствени проблеми и да одговорни у Комесаријату морају да предузму одређене мере. С обзиром да њихова организација нема надлежности да се бави другим проблемима Станковићева није желела да говори о детаљима који су изнети на седници.
Градоначелник Владан Васић рекао је да иако не постоји одговорност Градске управе, да ће од надлежних у Београду захтевати да се због безбедности наших суграђана предузму додатне мере.
Одборници Градске скупштине ће сутра у већем делу имати исти дневни ред. Разматраће се и предлог Комисије за доделу градског признања, “Заслужни градјанин Пирота”.


Седница Скупштине града Пирота почиње у 9 часова.

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine