Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић, након извештаја Црвеног крста на данашњој седници Градског већа, изјавио је медијима да ће локална самоуправа упутити један оштар захтев свим надлежним републичким институцијама које се баве мигрантима, да о њима брину на адекватан начин. Секретар Црвеног крста Пирот Сања Станковић казала је да тим људима треба помоћ и да је неопходна боља сарадња свих надлежних инстутуција како би се та ситуација побољшала. Црвени крст Пирот је задужен за припрему хране за преко 160 мигранта у насељу на 4. километру. Објекти на 4. километру могу да приме око 250 мигранта, колико је и планирани капацитет.


- Ми смо већ добили информације од Црвеног крста и сада ћемо од органа који воде овај процес  – Комесаријата за избеглице и Министарства рада захтевати да ниво безбедности, здравствене заштите и друге врсте заштите, да се све подигне на виши ниво. Ми нисмо директно укључени, али морамо да бринемо о безбедности нашег града и сигурно ћемо тај захтев искористити да према надлежним органима упутимо један оштар захтев наше локалне самоуправе да се боље брину о људима који су тамо смештени. Ако су их тамо већ сместили, треба да се о њима и брину-казао је Васић.

Секретар Црвеног крста Пирот Сања Станковић казала је да је Црвени крст Пирот задужен за свакодневно снабдевање храном миграната на 4. километру.

- Мислим да све службе треба да се укључе јер је тим људима заиста потребна помоћ. За сада мислим да нема потребе за паником и страхом, али касније, надам се да ће све надлежне службе боље организовати па ће ситуација бити боља-казала је Станковићева.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine