Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Од преко 6.500 незапослених на евиденцији бироа за град Пирот, близу 4.000 људи има први степен или мање, основну школу, истакао је данас градоначелник Пирота мр Владан Васић и додао да прво питање сваког инвеститора који додје у Пирот јесте управо да ли имамо довољно квалификоване радне снаге, што тренутно нажалост, није случај.
- Често изражавамо забринутост због броја незапослених на евиденицији филијале НСЗ, али је један податак врло забрињавајући а то је да близу 4.000 људи нема квалификације. То значи да заједно са филијалом НСЗ морамо да радимо на програмима доквалификације, преквалификације, дообразовања и обукама за конкретног послодавца јер је прво питање сваког инвеститора структура радне снаге.

Тако да долазимо до парадокса, да по броју имамо радну снагу, али по структури и квалификацији су ти запослени врло тешко “употребљиви”. Мислим да је и НСЗ тога свесна, и држава, а Министарство за рад уместо што нам смешта мигранте, морало би да ради на промени образовне структуре незапослних лица-закључио је Васић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine