Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је у Београду присуствовао веома значајној конференцији у организацији Америчке привредне коморе, Владе Србије и на иницијативу НАЛЕД-а, посвећеној борби против сиве економије. На конференцији је говорио и премијер Александар Вучић, као и министри Ана Брнабић и Зорана Михајловић.


Како је Пиротским вестима казао градоначелник Васић, конференција је одржана у склопу иницијативе коју је НАЛЕД покренуо пре годину дана а која за циљ има борбу против сиве економије.

- Влада Србије је прихватила и активно учествује, израдила је стратегију за борбу против сиве економије која је препозната као велики проблем за привреднике који послују у складу са законима, али и државу односно државни буџет. Наредне две године су проглашене годинама борбе против сиве економије са предвиђеним бројним мерама које за циљ имају управо смањење сиве економије, попут појачаних инспекцијских надзора, спровођења инфо кампања и других мера. Смањење сиве економије ће имати веома позитиван утицај, пре свега из разлога што привредници неће имати нелојалну конкуренцију, много мање ће бити  избегавања плаћања пореза, више новца ће се сливати у државни буџет, а то ће се одразити и на пораст броја запослених, што је веома важан ефекат целе кампање-казао је Пиротским вестима градоначелник Васић, који је већ неколико година члан Управног одбора НАЛЕД-а.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine