Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Добро урадјен Буџет и усвојена политика, били су основа нашег рада. Верујемо да ће тако бити и у 2017.години. Пирот ће наставити да се развија!

Крај године се приближава. По традицији, кренули смо у анализу са релевантним људима који су радом, знањем, енергијом, допринели да 2016. буде једна од најуспешнијих, или најуспешнија пиротска година последњих деценија.


Данас смо били у кабинету градоначелника Владана Васића. Разговор је, наравно, имао радни и помало свечарски чин. Наша жеља била је да о овом успешном Пироћанцу, кога је Србија оценила једним од најуспешнијих градоначелника, што би Пироћанцима требало да буде драго и служи на понос, да, наша жеља била је да о њему сазнате детаље које можда нису знали. Желели смо да чујемо нешто лично, али и оцене најзначајнијих активности које су допринеле да 2016. буде година за пример, многим градовима у Србији. Васић ће идуће године бити 14 година председник Општине, односно града Пирота.
На крају године се сумирају резултати. С обзиром да ћемо у Видео Пресингу разговарати са директорима јавних предузећа и установа, то је наш циљ да градоначелник Владан Васић оцени реализацију Буџета. Остварена средства и ткзв. расходну страну. Буџет је у 2016. години отворио многе путеве развоја Пирота.
Не рачунајући први део године који протекао у  знаку избора, сматрали смо да је владајућа страна у Градској управи у последњих неколико месеци ове године имала потпуни политички мир да реализује пројекте и несметано ради. Опозиција је, очигледно разумела, да није имала убедљиве аргумента које би користила на седницама Градске скупштине. Чак су, што се догодило први пут, гласали и за Буџет за наредну годину!
И на крају овог првог дела разговора (комплетан интервју погледајте у рубрици Видео Пресинг) констатовали смо да је ,,2016.високо подигла лествицу,, и да је израда Буџета за 2017. годину, поред осталог у себи имала и изазов – бити успешан и наставити раст и развој Града.

Опширније на Плусонлине.рс

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine