Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У петак, 03. октобра 2014. године у 11:00 часова у наш град стићи ће међународни тим Трке мира, Пеаце Рун -Србија. Интернационални тим који се састоји од 15 -20 тркача ултрамаратонаца из целог света појачан нашим врсним ултрамаратонцима  у Пирот стиже из правца Димитровграда и биће свечано дочекан у дворишту Основне школе „Вук Караџић“, где ће представници Општине и ученици школе поздравити и подржати учеснике.
Из Пирота, Трка мира наставља пут Беле Паланке па све до Београда где се и завршава.
„Трка Пеаце Рун је глобална спортска манифестација посвећена миру, складу и пријатељству међу људима. Њена траса пролази кроз свих 49 земаља Европе и кроз већину земаља на свим континентима. Интернационални тим тркача носи упаљену бакљу као симбол људске тежње за лепшим и срећнијим светом. Бакља се преноси из руке у руку на траси која је дужа од обима земаљске кугле. Дуж трасе којом пролази, Трци мира придружују се мештани, локални спортисти, деца, уметници… Тако бакља, прелазећи из руке у руку, повезује све људе у њиховој тежњи за бољим и срећнијим светом у коме ће владати мир, љубав, склад и јединство.

Званични представник за јавност на светском нивоу је олимпијска легенда Карл Луис. Трка „Пеаце Рун“ је велика прилика за наш град и нашу земљу да се придружимо свим земљама и људима света који мир стављају на прво место и истичу га као њихов највреднији и најплеменитији циљ.
Учесник трке постаје свако ко претрчи са бакљом макар и неколико корака, или онај ко је само узме у руку и на тај начин подржи племениту идеју светског мира и хармоније.
Председник Европског Савета, г-дин Херман Ван Ромпеј је као генерални покровитељ трке „Пеаце Рун“ за Европу, 11.02.2014. год. у Бриселу званично покренуо овогодишњу трку. Интернационални тим је започео свој пут у Лисабону 21. фебруара 2014. Претрчаће 24.000 км до наше земље и Београда, где ће се трка ове године завршити.
У Народној Скупштини Републике Србије ће 7. октобра бити одржан пријем поводом завршетка светске Трке мира за 2014. годину, која је иначе прошла кроз више од 150 земаља света.“
На фотографији оснивач Трке мира Шри Чинмој.

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine